Duiken, duiken, duiken! - Reisverslag uit Townsville, Australië van Annieke Zantinge - WaarBenJij.nu Duiken, duiken, duiken! - Reisverslag uit Townsville, Australië van Annieke Zantinge - WaarBenJij.nu

Duiken, duiken, duiken!

Door: Annieke

Blijf op de hoogte en volg Annieke

19 December 2005 | Australië, Townsville

Hey allemaal!

Wat een verassing ik kan zomaar de beheerpagina van mijn site openen! Ik heb een van de andere 10 pc geprobeerd en deze doet t wel! Jill alvast SUPER BEDANKT VOOR JE ASSISTENTIE!!! En Marja VAN HARTE GEFELICITEERD!!!! Had je mijn sms gekregen? Ik las al van Corine dat t erg gezellig was! Mooi zo. Volgende keer ben ik er ook weer bij!
Ok, wat is hier allemaal gaande!
Allereerst is onze duikcursus gestart. We hebben de eerste lessen gehad. Fred (zo noemt onze instructeur Feddrik) ik en Brenton (onze instructeur). Tis wel leuk die cursus alleen erg vermoeiend om alles te vertalen wat de instructeur zegt. En ook nog te onthouden. Helaas wordt hij wel eens een beetje ongeduldig als het niet helemaal door komt. Ook zijn we in het zwembad geweest. En hij vond ons erg goed, het scheelde trouwens wel heel erg dat wij al onze snorkel diploma's al hadden, maar dat wist hij niet. En Linda, ook dat wij al een keer in Zwartsluis hadden gedoken. Maar het is erg leuk het duiken, tot nu toe hebben we allerlei oefeningen in het water gedaan. En een paar uur classroom. Morgen gaan we echt het Reaf op! Ik ben echt heel erg benieuwd. Het lijkt me super mooi, maar ook wel een beetje eng al die beesten en zo diep onder water. Ik heb er wel heel erg zin in. Een nadeel is dat we morgen al om 7:15 vertrekken met de boot. Maar goed... je moet er wat voor over hebben. Jullie horen wel hoe het was. Feddrik en ik hebben een onderwater camera gekocht dus we kunnen ook foto's maken.
Gisteren was het, schrik niet, 42 C!!!!!Niet normaal zo heet en bijna geen wind. En tot overmaat van ramp deed de airco op ons hostel het ook niet echt. Gisteravond in de algemene tv-kamer, het ontmoetingscentrum zeg maar. Kwam 'onze' Nieuw-Zeelander weer bij ons zitten en sinds we hem chips hebben gegeven denk hij dat hij al z'n voedsel met ons moet delen. Maar goed hij at noodles... en zo kwam het dat Feddrik en ik voor het eerst echt met stokjes hebben gegeten. Nu we eindelijk wisten hoe het moest hebben we vandaag zelf maar chinees gehaald. En het geprobeerd. Na ongeveer een uur hadden we wel genoeg gehad (want zo snel gaat dat niet) dus de rest is voor morgen.
(Ik vertel geloof ik niet echt chronologisch, maar ik hoop dat het nog een beetje duidelijk is) Vanmorgen om half 7 ging lag ik lekker te slapen en opeens hoorde ik allemaal bellen, maar ja ik denk ik draai me om en ik slaap door. Was dat het brandalarm. Niemand had echt haast want het was al de 2e keer deze maand volgens velen. Maar goed we gingen toch naar beneden en toen stonden we met een aantal backpackers beneden te kijken hoe de brandweer ons pand en dat van de buren doorzocht. En na een klein kwartiertje mochten we weer naar binnen. Niks aan de hand. Dus kon ik nog lekker een uurtje slapen. Wel apart om om half 7 's ochtends in de volle zon, in je pyama op straat te staan.

Even een korte samenvatting van de plannen:
morgen, Dinsdag - Duiken in het Great Barrier Reef
Woensdag - vrij, want de boot vaart dan niet
Donderdag - 2de duik in het Reef
En dan willen we het liefst vrijdag richting Melbourne. Om daar Kerst te vieren en als het goed is komt Niels daar ook heen. (de jongen die gelijk met Feddrik stage liep, maar nog iets langer wou blijven) Dan hoop ik dat we via de Great Ocean Road naar Adelaid gaan en vanaf daar heeft Feddrik een 10 daagse tour door de woestijn naar Alice Springs geboekt. En ik weet eerlijk gezegd niet of ik daar heel veel zin aan heb omdat het heel al super heet is, laat staan in de woestijn. Maar het moet heel mooi zijn, en alle dingen die je daar kunt bezichtigen gaan we doen. Dus het is vast ontzettend mooi!
Jullie veel succes met de voorbereidingen op Kerst, ik vergeet steeds dat het al bijna zover is!
Groetjes vanuit Townsville!

• 19 December 2005 - 15:41

Royboy:

He Annieke,

haha Feddrik, de WASBOY!!!!!!

Hey Annieke en Feddrik veel plezier met duiken.

nou ik moet gaan, mzzls...

H.A.L.V.U.

• 19 December 2005 - 16:14

Marja:

Klinkt allemaal supergaaf! We hebben je gemist op mijn verjaardag.. maar geef je groot gelijk hoor! Beetje jammer dat ik je gemist had op MSN, maar mijn ontbijt op bed stond klaar! Je staat nog wel op 'afwezig' weet niet of dat de bedoeling was?

Jij ook een fijne kerst!

Greeetzz from Ens

Marja

• 19 December 2005 - 16:29

Geralde:

Halllo Annieke,
    Leuk ja dat duiken.
    Het wordt donderdag saai op de muziek. Alfred en Luuk zijn er niet. Moet alleen zitten. De nieuwe dirigent was trouwens donderdag nog steeds ziek. Emiek was er weer.
    Maar veel plezier met het duiken. Fijne kerst.
    Geralde

• 19 December 2005 - 16:52

Fam. Zantinge:

hey annieke en feddrik
    leuk dat wij zo op de hoogte blijven ben zeer nieuwgierig naar jullie duik ervaringen. Vliegen jullie weer naar melbourne?
    ook de groeten aan niels.
    xxx mama en fam.

• 19 December 2005 - 21:04

Leo En Femmie:

Hey Annieke,wat leuk om dit allemaal te lezen. Je maakt zo heel wat mee zeg. Leo is erg jaloers op je! Als je in Melbourne bent, moet je naar het Hardrock cafe gaan.Misschien dat je Leo daar nog op een foto ziet staan. Great Ocean Road is zeker aan te raden. De toer naar Alice Springs zal warm zijn maar is ook zeker een aanrader.(aldus Leo). Groetjes.

• 20 December 2005 - 08:42

Roel Lindeboom:

Hoi Annieke,

Zo te lezen heb jij daar de tijd van je leven. En dat terwijl wij hier op de PABO ons helemaal in het zweet werken. ;-) Nee hoor, ik gun het je van harte. Ik wilde je via deze weg even een gezegend kerstfeest en een heel voorspoedig en gelukkig nieuwjaar toewensen. Geniet van je tijd daar, voor je het weet sta je weer voor de klas. :-)

Roel Lindeboom
    PABO Windesheim

• 20 December 2005 - 15:16

Jill:

Leuk zo die verhalen! en ik benieuwd hoe het duiken jullie is bevallen..en dan vooral jou annieke, want tja hoe zal dat gaan een meisje-meisje & duiken;)
    Veel plezier!! en ook alvast fijne kerstdagen!!!
    Wij moeten nog 3 dagen stage..pfff

• 20 December 2005 - 16:43

Rohinda Tazelaar:

Hallo Annieke,
    Wat een grooootse plannen nog. De Great Ocean Road is gaaf. Een 10-daagse tocht naar Alice Springs, dat is nog eens echt Australië doen. Ja, tegen de warmte moet je je wel 'wapenen'. Ik ben benieuwd wat jullie aan dieren nog tegenkomen op jullie route erheen. Maar boven alles: geniet van je zijn daar. Een goede kerst in Melbourne. Rohinda Tazelaar

• 20 December 2005 - 18:06

Bettine:

He annieke
    ik ben echt jaloers als ik jouw verhalen lees!!! Lijkt me echt supergaaf. Wij zijn hier nou druk met de voorbereidingen voor de kerst op stage. Nou heel veel plezier nog komende weken!!! Laat gauw nog s een berichtje achter!!
    groetjes!!

• 20 December 2005 - 18:50

10:

Gaaf!!!! Ik reageer wat trager dan de rest, maar daar was je vast al achter :-) Klinkt allemaal ontzettend leuk en ik ben lichtelijk (lees: zeer ernstig) jaloers. Wat fijn dat het vliegtuig toch nog even had gewacht, want daar was je al bang voor, niet? Doe de groetjes aan je broer(tje)en tot snel maar weer! In ieder geval heel veel pleizer en alvast voordat ik het vergeet; een prettige kerst en een gelukkig nieuwjaar, maar ik denk dat ik tussendoor (nu wel) weer wat lees...
    ps die wasanekdote zorgt voor veel hilariteit!

pps heb je al slangen gezien dan?

x 10

• 20 December 2005 - 20:29

Johan:

Hey Annieke!
    Alles goed afgelopen met het duiken nog vette haai gezien? Ik hou de verslagen goed in de gaten. Nou zo'n woestijn trip lijkt mij ook wel wat dik gestoef daar veel van zand misschien weinig van internet in de woestijn, 10 dagen geen verslag zou jammer zijn. Maar maak er wat mooi's van Jij en Feddrik!
    Groeten uut Wapse

• 20 December 2005 - 20:32