Een dagje vrij.. - Reisverslag uit Townsville, Australië van Annieke Zantinge - WaarBenJij.nu Een dagje vrij.. - Reisverslag uit Townsville, Australië van Annieke Zantinge - WaarBenJij.nu

Een dagje vrij..

Door: Annieke

Blijf op de hoogte en volg Annieke

18 December 2005 | Australië, Townsville

Hallo allemaal,

Vandaag hadden we zomaar een dagje vrij in Townsville. Dus we hebben eerst maar eens fatsoenlijk geslapen en uitgeslapen natuurlijk. Dat was lang niet gek. Daarna gingen we naar de beach. Het was best een eind lopen. En het kwam er op neer dat het een heel groot stand was maar dat je maar op een paar plaatsen kon zwemmen in verband met de Yelly fish (ik weet niet hoe je het schrijft) iedereen heeft het er over en dat zijn kwallen, levensgevaarlijk als ik het goed begrijp. Maar het strand was heel mooi, allemaal palmbomen en mooi zand waar je je voeten letterlijk aan verbrandde. Want het is hier ongeveer 40 graden en das echt niet niks... Maar goed je moest er wat voor over hebben om in de zee te komen die ook 30 graden was. De stukken zee waar we mochten zwemmen waren omringd met een soort rubberenband. (En Marja... Er waren heel veel strandwachten, tis hier wel ff wat anders met haaien en kwallen, maar leek me wel lachen.)
Daarna gingen we naar de Woolworths, onze grote favoriet. De supermarkt. ff inkopen gedaan. In ons hostel ff gedouched en gegeten en toen moesten we aan de bak. LEREN! Voor ons duikdiploma... in het Engels... Maar ook dat is gelukt. Voor het eerst was Feddrik superblij dat ik er bij was. Want het luisteren en praten kan hij beter dan mij, maar lezen en schrijven was toch mijn pakkie-an.
De was moest vandaag ook gedaan worden, dat kon hier gratis. En ik verbaaste mij er over hoe zo'n huishoudelijk broertje ik eigenlijk heb. Hij stopte alles netjes in de wasmachine en wat vloeibaar wasmiddel er over gedaan. En wassen maar, hij wist ook precies hoe dat ding aanmoest.
Maar toen we het er na een half uur er uit haalden, kwam de grote schrik..................... Alles was gespikkeld, wit! Hij had er geen vloeibaarwasmiddel over gedaan maar bleekmiddel!!!! Haha... dat was niet best, gelukkiig zat er van mij alleen maar een paar sokken en wat ondergoed in, want anders was ie nog lang niet jarig.
Na het studeren heb ik mij helemaal voorbereid op een avondje computeren. Ik wou het helemaal goed maken, want gister had ik per ongeluk een telefoonkaart gekocht ipv een internet kaart... Ik al mijn spullen bij elkaar gezocht, fotocamera's en kabels. Maar nu zit ik hier en er zit helemaal geen kast bij de computer. Dus Rohinda, ik ben bang dat ik de foto's niet kan plaatsen. Want nu heb ik geen usb-ingang. De computerkasten zitten weggebouwd in kasten hieronder. MIsschien dat het lukt als ik een keer een ander internet cafe kan vinden, maar deze zit onder het hostel dus dat is wel handig. En ik denk dat op deze pc ook geen cookies zitten (kan dat?) want ik kan de beheerpagina niet openen gister ook al niet, toen heeft Jill me geholpen en ik hoop vandaag weer. (THX!!) Dus als ik een keer ergens anders ga internetten doe ik weer een poging. Dit was ff de zakelijke kant.
Verder vind ik het erg leuk om jullie reacties te lezen! Leuk dat zelfs opa heeft gereageerd. En dat jullie onder ict hadden gereageerd was me niet ontgaan (erg leuk!). Leuk dat we een klasseborrel hebben, lijkt me leuk. Kijken of mijn jet-lag dan het ook zo leuk vind!
Maar succes met alles!
Stapse, werkse, of slaap lekker vanavond!

Dikke kus vanuit Australia!!!

(P.S. het beeld is heel wazig op de pc, dat ik er haast niet naar durf te kijken dus vandaar denk ik de spelfouten)

• 18 December 2005 - 11:56

Familie:

we weten alles weer ook van jou feddrik met jou goeie was kunsten

• 18 December 2005 - 18:17

Mama:

hey annieke reist je poppetje op de landkaart niet mee. gaan jullie morgen dan duiken?? maandag?

xxx mama

• 18 December 2005 - 18:43

Jillie:

Hallo mama van Annieke..dat was mijn fout, toen ik annieke's bericht plaatste had ik het niet veranderd op de landkaart. Maar als het goed is, is het poppetje nu mee gegaan!!

• 18 December 2005 - 18:55

Nynke:

Hey Annieke,
    Leuk om je verhalen te lezen. Echt gaaf dat je gaat duiken! Ben wel jaloers op je hoor, dat het daar zulk lekker weer is. Hier heeft het gesneeuwd! Duikse.
    Kus Nynke

• 19 December 2005 - 07:55

Corine:

Hey Annieke,

Super leuk dat je gaat duiken! Is vast wel heel erg mooi! Gisteren verjaardag van Marja geweest, je hebt wat gemist...
    Maar alvast hele fijne feestdagen! Zal inderdaad wel een beetje vreemd zijn tussen die palmbomen, maar vast wel lekker! Ipv die wind en regen hier... Ik ben jaloers!

Groetjes! ook van Robert Kus Corine

• 19 December 2005 - 09:52

Dennis:

ik heb het verhaal gelezen ik lag dubbel
    Nog veel plezier daar in australië