Offline.... maar up-to-date
Door: Annieke
Blijf op de hoogte en volg Annieke
22 Juni 2007 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Ik heb de verhaaltjes offline getypt. Ik plaats ze vandaag vrijdag. Maar het gaat dus over woensdag en donderdag. Ik heb nu maar een paar minuten. Misschien komt er nog wel meer vandaag (het is hier nl nog maar 3 uur 's middags)
O ja... voetnoot: IK BEN INMIDDELS GESLAAGD ALS LIFE-GUARD!!!!!!
Hi!
Een verhaaltje van mij. Het internet doet het niet dus niemand wil op de computer. Het is nu woensdagavond 11 uur hier. (Ik hoop dat ik dit morgen kan plaatsen) We hebben net heerlijk in het haventje gezeten met onze life-guard boeken. Studeren... das wat minder, maar nog maar 1 dagje te gaan, dan hoop ik dat ik mijn diploma heb. Vandaag hadden we de tweede theorietest en die heb ik gehaald (gelukkig...) en morgen hebben we de laatste en ook de praktische dingen worden dan getest. Ik hoop dat het allemaal goed gaat.
De life-guard training gaat er professioneel aan toe hoor. Ik heb wel door er wordt hier niet gesukkeld. We moesten CPR (reanimatie) oefenen op een baby en ja hoor, er kwamen 10 babypoppen tevoorschijn,CPR op volwassen 10 poppen, CPR op kinderen 10 kinderen. We hebben allemaal een mask gekregen die we moeten gebruiken bij beademing, want ze zijn hier doodsbenauwd om besmet te worden. Alles moet met handschoenen aan, ook het oefenen, dus zweten... Vandaag hadden we AED-training, dat is een automatische defibrilator, die ze in NL ook in bijna elk gebouw hebben. Maar goed... 2200 dollar per stuk, maar er waren er vandaag gewoon 5 aanwezig. En niet zomaar, echte oefendingen, want onze leraar had een afstandsbediening waarmee hij verschillende programma's kon laten horen, zodat we van alles moesten oefenen. Het waren dingen die overal zijn. Wij leerden het zeg maar in 1,5 uur en ik geloof dat je in NL 2 dagen op cursus moet. De trainingen in het zwembad zijn ook leuk, gelukkig kan ik aardig goed zwemmen dus de oefeningen zijn niet moeilijk voor mij, maar er zijn genoeg mensen die er veel moeite mee hebben. We moeten bijvoorbeeld iemand van de bodem duiken en dan stabiel houden met twee handen. Of met een soort surfboard naar iemand toe gaan en hem daar dan op krijgen terwijl hij eigenlijk bewusteloos is en dan terug paddelen. Wel leuk om te oefenen!
Zitten in het haventje vanavond was leuk, er is een grote steiger met bankjes waar je heerlijk kunt zitten (of liggen) en een jongen heeft ons een echte krab van Maryland laten zien, daarom schijnt Maryland (de provincie hier) beroemd te zijn. Erg leuk om te zien.
Dinner:
Drie keer raden wat we vandaag aten voor dinner, je raadt het nooit... Ik zal beginnen met het ontbijt: pannenkoekjes met worstjes lunch: lasagne en staafbroodjes ofzo en dinner: schrik niet...... hotdog met DORITO's! Het moet niet gekker worden, daar hoorde een of andere saus bij en we kregen koekjes gewoon van die american cookies die wij ook wel hebben met stukjes chocola er in. Erg lekker. Maar ok ik zal toegeven het was lekker, maar alsjeblieft niet elke dag chips als diner. Maar het schijnt de gewoonste zaak van de wereld te zijn, ik vind het niet gek meer dat er hele dikke amerikanen bestaan. Wie weet kom ik ook wel zo terug ;)
Het is niet zo dat is zo geobsedeerd ben van eten, maar ik vind het allemaal heel apart.
Verder hebben we vanavond weer strenge regels door gekregen (het is niet zo erg als het lijkt hoor, het valt allemaal wel mee, maar volgens mij moeten ze dit vertellen en ze brengen het wel leuk) Maar goed... je mag niet alleen zijn met kinderen, je mag ze niet op schoot nemen zulke dingen, zo zijn wij dat helemaal niet gewend volgens mij, ik niet tenminste. En als je in een cabin slaapt met kinderen en een kind wordt wakker met een nachtmerrie, je moet nog iemand anders wakker maken anders ben je alleen met het kind......... heeel omslachtig of terwijl overdone (met dank aan Marja en Fiona) Ik heb het woord nog niet hardop gezegd hoor ;)
Ik heb trouwens helaas bijna geen bereik met mijn mobiel. Erg jammer dus we zitten wel in een uithoek. Ze hadden ons gewaarschuwd dat we in de middle of nowhere terecht zouden komen, maar dat valt op zich wel mee. Aan de overkant van het meer zit volgens mij iets van een hotel ofzo, ze hebben in ieder geval speedboten en jet-ski's erg gaaf!
Hallo allemaal,
Vandaag is het donderdag 21 juni 11 uur 's avonds. Hoe was het op de muziek? Het internet deed het vandaag, maar nu ik eindelijk aan de beurt ben werkt het niet meer.... grrrrr....
Maar goed, dus ik schrijf iets offline en ik hoop dat ik het morgen kan verzenden. Vandaag waren de examens van de life-guardtraining. 1 meisje had de test van gister 2 keer niet gehaald en moest stoppen met de training, heel sneu. Eigenlijk zijn we nog niet klaar met de examens want er was niet genoeg tijd vandaag. We hadden vanmiddag praktische tests in het zwembad. Maar ik was de gelukkige ik was het slachtoffer. Dus ik moest alles doen als slachtoffer en daarna als redder (rescuer) dus ik wist precies hoe het moest. Het was wel een gestress een heleboel moesten haast huilen van de spanning, maar voor mij was het niet echt spannend gelukkig. We moeten morgen nog wat praktische tests doen en nog een theorie examen. Maar er was niet genoeg tijd, omdat.... we naar de Sheriff moesten. jaja.... Spannend!!!
Elk personeelslid moet heen om vingerafdrukken te nemen, jaja... tis wat hier. Dus wij daar heen met ons paspoort. Weeeeer papieren invullen (wat is je ras, wat voor kleur ogen, wat is je huidskleur waar kom je vandaan, enz, enz, enz) Gemieterrr.. en toen kwam het, in het zeer moderne Amerika, moesten we vingerprinten nemen met inkt! Jaja... niks computer (zoals eerder bij het aanvragen van het visa en later in New York op het vliegveld, maar gewoon ouderwets met inkt... En nee... niet 1 vinger... allemaal stuk voor stuk, elke vinger, elke had en dan nog 3 vingers samen, 2 vingers samen.... niet normaal.... en nu maar hopen dat ik niet crimineel ben.... Dat ik niet per ongeluk drank heb gehad voor mijn 21ste.... ;)
Daarna gingen we met z'n allen naar de Arby's de 30ste Mc Donald look-a-like, dus niks speciaals voor mij gewoon fast-food. Maar we hadden wel lekkere patat je weet wel van die slingers, van die lange ronde slierten (wel goeie aardappels of niet Bart?)
Ik hoef de eerste session van 2 weken, de kinderen komen hier 2 weken niet in een cabin met de kinderen te slapen, ik slaap ergens anders. Best wel jammer want dat leek me op zich wel leuk. Ik hoop wel dat ik een groep met kinderen heb. Want het kan ook nog zijn dat je die pas in de volgende sessie krijgt. Ik zou dat wel heel graag nu willen. Vandaag zat ik bij de kamp directeur in de auto en ik heb het wel duidelijk gemaakt, dus ik hoop dat ze de boodschap begrijpt.
Alles goed bij jullie? Hoe is het weer? Veel plezier op het koekangerfeest!
En Linda heel veel plezier op je verjaardag en alvast VAN HARTE GEFELICITEERD!!!! Geniet van je 21e levensjaar!
En nu.... gaan we denk ik maar naar bed. Jullie liggen al lekker te slapen... want het is bij jullie 6 uur eerder.... jaja... wel leuk om voor te lopen op Amerika, he!
Jullie allemaal succes met alles! En vooral blijven reageren!
Bye, bye
Annieke
P.S. Hopelijk doet internet het morgen, want anders heb je oud nieuws, niet dat iemand ook maar weet wat wel nieuw nieuws is, maar dat geeft niet... :) Het gaat om het idee!
22 Juni 2007 - 19:54
10:
Heeey!!! Wat een avontuur; je zou wel een zwarte piet zijn met al die vingers.. tsjonge jonge! Maare gefeliciteerd he! Nu ben je dus een echte baywatch babe!!! Nou maar ik ga zo feesten in de tent dus ik spreek je weer! liefs jantiene -
22 Juni 2007 - 21:44
Marja:
GEFELICITEEERRRD met je strandwacht-examen. Goed gedaan! Ben trots op je.. had ook niet anders verwacht natuurlijk ;-) Nou weten ze wel alles van je daar.. al die vingerafdrukken! Had die sherrif ook een 'ster' op zijn borst? Net als bij de Dukes of Hazzard? Het klinkt iig wel erg Amerikaans allemaal.
Hier gaat alles zijn gangetje. Pa&Ma zijn net langsgeweest. Die waren weer eens in Nederland. Ze volgen jouw site ook... tis maar dat je het weet ;-)
Succes en tot de volgende keer maar weer.. Oh ja, de weekend-update volgt.. we hebben al wilde plannen.. ha ha ha...
Groetjes Marja
PS Die frites zijn natuurlijk niet zo goed als uit de Noord Oost Polder!! -
23 Juni 2007 - 06:49
Goede Morgen:
VAN HARTE GEFELICITEERD, krijg je nog een officieel diploma??? Waar je hier ook nog wat mee kunt?? Ik hoop wel als je weer komt dat je peugotje je nog dragen kan!!!, want van dat afvallen komt niets volgens mij. De optocht was leuk, Ludian deed mee, als Folder, Bernold met een Poker wagen, en Feddrik met een spektakel, een puk met de petterflet auto met een grote spek erin.
Hé en jou bugel speelde ook mee in de optocht. Jacoby heeft hem opgehaald.
xxx pa en ma -
23 Juni 2007 - 07:16
Linda:
Hey!
Jij ook gefeliciteerd!! Klinkt heel wat een life-guard, helemaal door de procedures eromheen, haha!! Hopelijk krijgt je inderdaad direct kinderen! Veel succes en veel plezier! Ik heb voor vandaag 'n privéchauffeur, haha, ik ga 'n dagje weg. Het is nu droog, dus ik hoop dat het zo blijft...maar je weet 't nooit in 't waterige NL.
Groetjes!! -
23 Juni 2007 - 08:59
Anne:
Zozo, wat een verhalen weer! Hier dus koekangerfeest zoals je wel weet, maar het regent nu... optocht en tent was gister wel leuk! Gefeliciteerd met je behaalde life-guard capaciteiten! En succes met de kids straks!
Van mij zul je voorlopig even niet zo veel horen, we gaan vanacht op vakantie!
doeiii! en veel plezier verder!
Groetjess!! -
23 Juni 2007 - 09:08
Geralde :
Gefeliciteerd met die diploma. Donderdag was de muziek leuk. Er kwam iemand die een stuk geschreven heeft (die Rob geregeld heeft). De 2e stem mocht op sommige stukken de melodie spelen. Toen we het stuk kregen, keek de eerste stem al om, van wat hebben jullie. Alfred zat ook wat te zeuren, maar ging goed. Gisteren optocht gelopen en vanavond een miniconcert bij de Havikshorst (voor Unive). Diep Triest was gisteren wel gezellig. Hopelijk is het straks droog voor de zeskamp. (als je in het dorp woont, moet je wel meedoen he!!)
Groetjes -
23 Juni 2007 - 10:01
Bertien:
Hoi Anieke,
Gefeliciteerd met je diploma's.
Hoe gaat het met je?
Met mij gaat het goed,
ik heb mijn rapport gekregen het zag er goed uit.
Ik ben bij een paar vakken achteruit gegaan (slechts een halve punt.) en bij een paar vooruit.
Ik had hoge cijfers en ik ga door naar groep 7!
Het is nu weekend en ik heb een vriendinnetje bij me, waar mee ik de boel op stelten zet.
Groetjes
Bertien. -
23 Juni 2007 - 10:15
Simone:
Heey Annieke, gefeliciteerd! :D Mooi dat je het zo naar je zin hebt :) Heb vandaag in mn uppie zwemles gegeven... is wel btje veranderd allemaal. De 1e groep gaat heel goed vooruit, Merwin en Daniel durven steeds meer :)
De 2e groep zwemt nu bij Wietje :D en ik help haar hierbij, totdat er een nieuwe groep is. Wietje was errug tevreden, ze vond ze heel goed zwemmen :D:D Whoei! Helias zwemt nu bij Witvoet, want hij durfte egt niet in het diepe...
De ouders waren allemaal errug tevreden :D, was vandaag kijkles.
Zwemkamp was ook errug leuk, ondanks alle miscommunicatie... de kinderen hebben iig nergens wat van gemerkt. :) Wel jammer dat je er niet bij was.
Het onweert hier nu onwijs hard, niet normaal :S
Heeel veel succes en plezier de komende tijd! Ik houd de site in de gaten :)
Liefs Simone -
23 Juni 2007 - 11:38
Wilma:
Gefeliciteerd met je papiertje!! We lezen regelmatig je belevenissen: Leuk! Gek dat het qua regels zo anders is, maarja om allerlei rechtzaken en schadevergoedingen te voorkomen zullen ze zich wel in moeten dekken.
Heel veel plezier , en we duimen dat je direct een groep krijgt!
Groetjes Sjoerd, Wilma, Sidney, Ayleen en Darryl
ps; We zitten nu te wachten op bericht over het evt afgelasten van de zwemwedstrijd in Zuidwolde :onweer en veel regen hier! -
23 Juni 2007 - 13:57
Klarissa:
He wat goed lifegard!! Is dat badpak dat je hebt heel toevallig ook een rood badpak?? ;) Echt heel leuk om je verhalen te lezen en we doen ons best om het koekangerfeest ook zonder jou aanwezigheid tof word!!
XX -
23 Juni 2007 - 15:17
Beachboy:
hey beachgirl,
gefeliciteerd met alle gehaalde diploma's. Je vermaakt je nog best dunkt me, maarja t'echte werk moet natuurlijk nog beginnen he. Zondag gaat het gebeuren of nie?
Je hebt in iedergeval beter weer als hier. K'heb vanavond beachtparty maart weer ziet er nog niks nie beach-achtig uut hiero. Nou kallem an en succes verder.....
-xxx- arno
24 Juni 2007 - 13:38
Linda Kort:
Hey Anniek,
Van Harte Gefeliciteerd met je diploma. Goed van je dat je hem gehaald hebt. Ik hoop dat je het erg naar je zin hebt daar als je kinderen er zijn!
Hier is alles nog rustig. Geen roddels ofzo.
Nou ik wacht je volgende verhaal af en zet hem op!
Groetjes Linda -
24 Juni 2007 - 16:34
Jacoby:
Eigenlijk is alles al vertelt en gezegd,maar toch even een berichtje van mij. Heb jij er ook weer een diploma bij, van harte. Ze houden je flink bezig, kun je ook niet gaan piekeren. Die jongen op de muziek was Ruud van de TD jou welbekend.Je bugel zat aardig vast en niemand had olie vrijdag, op aanraden van Emiek heb ik hem toen even met spuug gesmeerd. 't Is dat ik zoveel van je houd....
groetjes Jacoby
24 Juni 2007 - 19:03
Hans:
Een echte life guard...
Ik krijg beelden van Bay Watch voor me... :)
Volgens mij heb je het best wel naar je zin.