The Real Outback dag 3
Door: Annieke
Blijf op de hoogte en volg Annieke
14 Januari 2006 | Nederland, Weerwille
Ben, onze gids, had ons beloofd dat we nog ergens anders gingen zwemmen. Dus daar gingen we naar op weg. We reden door erg droge stukken land en we zagen nog een salt-lake. Een droog zoutmeer.
In mijn gedachten dacht ik dat we in een meer gingen zwemmen. Ben had gezegd dat het water uit een bron in de grond kwam dus het zou niet al te warm zijn ± 20 graden.
Toen we aankwamen op de plek waar we zouden kunnen zwemmen was Ben al niet zo blij dat er nog een busje stond want ´het zwembad´ was niet zo heel groot. Ik zag het probleem niet, maar goed. Nadat we ons hadden omgekleed liepen we richting ´het zwembad´, ik en het Duitse meisje. En we lagen helemaal dubbel, want de jongens die al vooruit waren gelopen, lagen (of liever stonden) al in het zwembad. Een zwembad van 2 bij 3 meter!!! Erg klein, en heel wat anders dan we ons hadden voorgesteld, maar het water was heerlijk verfrissend.
Na de duik gingen we op pad naar Williams Creek. Halverwege (na ongeveer 2 uur rijden) bedacht Yas dat hij zijn fotocamera vergeten was, en dus zat er niets anders op dan om te keren en terug te gaan naar ´het zwembad´. Daar vonden we hem gelukkig terug. En Yas was weer helemaal happy, want een Japanner zonder fotocamera dat kan natuurlijk niet!
Om een uur of 10 kwamen we aan in Williams Creek, een dorp met een hotel/pub en ongeveer 6 inwoners. We konden achter de pub slapen en er was ook nog een douche. Na een douche en taco´s gingen we snel naar de pub. Een waar museum. Allerlei identiteitsbewijzen aan de muur. En er hingen allerlei beschreven; t-shirts, kortebroeken, schoenen, bh´s, strings, onderbroeken, hoeden, petten, enz. Erg grappig om te lezen.
Om een paar minuten voor 12 kregen we allemaal een glas champagne. En natuurlijk hadden we ons ´vuurwerk´ (confetti bommetjes, eens wat anders dan mijn grondbloemen...ik heb nog nooit zulk spectaculair vuurwerk gezien...)
Na alle 26 mensen in de pub (wij een andere tour en de 6 dorpsbewoners) gelukkig nieuwjaar te hebben gewenst en wat gedanst te hebben op de muziek uit de juke-box (er werd alleen muziek gedraaid als er geld in werd gegooid) sloot de pub om 2 uur zijn deuren en gingen we naar onze swags. Zo vroeg heb ik nog nooit mijn bed gezien op oudjaarsnacht, maar om 6 uur ´s ochtends stond er dan ook een prachtige zonsopgang tegen over!
16 Januari 2006 - 04:36
Trijnia:
Het water was vast verfrissend in het zwembadje. Maar wij waren niet zo bezweet toen we daar aankwamen. Aan de rand van het zwembadje groeide groen spul en het water was niet al te schoon.
De pub was idd erg gaaf. Heb je ook het Nederlandse geld gezien? Het is heel raar om dat terug te zien en te bedenken: daar heb ik ooit mijn snoepjes mee betaald. -
16 Januari 2006 - 06:29
Fam. Zantinge:
wij hebben ook de nieuwe foto's gezien.