Dag 16 - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Annieke Zantinge - WaarBenJij.nu Dag 16 - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Annieke Zantinge - WaarBenJij.nu

Dag 16

Door: Annieke

Blijf op de hoogte en volg Annieke

27 December 2005 | Australië, Melbourne

Een hele lange dag.... Vandaag was de dag van de Great Ocean tour. Om kwart over 7 stonden Feddrik en ik netjes buiten. Allebei op tijd dus, al had Feddrik t idee dat ik te laat kwam want hij belde me. Hij is nog steeds niet aan het idee gewend dat ik 's ochtends niet een uur van te voren uit bed hoef en zeker geen half uur hoef te ontbijten maar goed. Het is allemaal goed gekomen. In dit hostel is het trouwens zo dat jongens en meisjes gescheiden moeten slapen, en het is nu zo dat we alle 3 op een andere kamer slapen. Het hostel is vrij duur maar ze regelen alles en je krijgt ook gratis ontbijt. En gratis een half uur internet (maar deze pc is vreselijk sloom)
Maar goed, we gingen op weg in een busje iets groter dan zo'n volkswagenbusje, met 24 mensen plus chauffeur.
The Great Ocean Road is een weg van Melbourne naar Adelaide langs de oceaan.
Na ongeveer 1,5 uur hadden we onze 'koffiepauze' een grandioze plek, met uitkijk op de oceaan en het strand. Heel mooi, wit strand met veel rotsen en groen er om heen. Daarna gingen we verder en de volgende stop was ook langs de ocean. Ook erg mooi. Daarna gingen we stoppen op een plek waar koala's in het wild zaten. Erg apart. Gewone dood normale bomen met een paar bruine vlekjes. De koala's. Die beesten slapen 20 uur per dag, en ze hebben dus nog 4 uur over om te eten. En om te bewegen, maar ze zijn dus erg sloom. Ze leven bijna hun hele leven in een boom. Als ze van boom willen verwisselen duurt dat erg lang. Ze eten alleen maar Eucaliptisbladeren en daar zit eigenlijk niet genoeg energie voor hen in. Daarom zijn ze zo sloom.
Daarna gingen we verder naar een tropisch regenwoud. Waar we een wandeling gingen maken met onze gids. Erg grote en hoge bomen. Niet normaal. Maar erg mooi, en er waren ook varens op een soort stam.
Daarna gingen we lunchen (patat met burger, incl.) En weer verder langs de road. Op naar 12 apostelen. Dat was echt super! 12 uitsleten rotsblokken die los in het water staan.

• 27 December 2005 - 13:16

Corine:

Klinkt echt als een supertijd bij jou! Maar dat kerstgevoel heb ik nu pas... De wereld is vanochtend mooi wit geworden, een beetje laat op een vrije dag na kerst en Robert net weg.. Maar we hebben het eerste sneeuwballengevecht al gehad! Jij lekker op vakantie en ik ga zo direct aan mijn huiswerk, de rest van de week geen tijd voor! Een heel goede reis, lijkt mij wel super mooi!, en een goede jaarwisseling en een gelukkig nieuwjaar!

Kus Corine en Robert

Annieke

Ga met me mee en vlieg de wereld rond.......... Don´t worry, be happy! Diploma's hangen aan de muur, m'n bedje ligt gespreid de vrijheid heb ik nu niet meer, alleen maar vrije tijd! Dag vader en dag moeder dag lieve allemaal (zuster Ursula heb ik niet) Ik ga naar Amerika!!! M'n rugzak en mijn tentje mee, de vlinders achterna!