Vleermuizenjacht, prachtig eiland! - Reisverslag uit Bocas del Toro, Panama van Annieke Zantinge - WaarBenJij.nu Vleermuizenjacht, prachtig eiland! - Reisverslag uit Bocas del Toro, Panama van Annieke Zantinge - WaarBenJij.nu

Vleermuizenjacht, prachtig eiland!

Blijf op de hoogte en volg Annieke

29 Augustus 2012 | Panama, Bocas del Toro

Na de turtles gingen we de volgende ochtend op tijd naar de boot, zodat we daar nog ff konden ontbijten. Maar helaas werkte de ontbijtservice op normaal Caribisch niveau dus om twee minuten voor 10 hadden we nog geen ontbijt, terwijl de boot dus echt om 10 uur vertrok. Helaas geen ontbijt, en da´s best jammer voor een boottocht van 3 uur, dachten we het bleken er 5 te worden. Gelukkig hadden we nog onze eeuwig trouwe liga´s voor ons derde liga'ontbijt. De boottocht was prachtig, langs de jungle. Soms hoorden en zagen we apen, wat een kabaal maken die kleine beesten! En we zagen krokodillen, allemaal heel schattig... tot opeens de boot uitviel en wij tussen de krokodillen lagen. De bootchauffeur raakte niet echt in de stress, maar toen t langer duurde wel. Gelukkig hadden we ook mechanical Arno aan boord en die heeft gelukkig even geholpen. En hij deed het weer. Dit gebeurde nog 3 keer, maar uiteindelijk kwamen we aan in Puerto Limon. Vandaar met shuttlebus naar Puero Viejo de Talamanca aan de Caribische kust. Een echt caribisch dorpje waar van vroeger uit van de bananenteelt Jamaicanen zitten. ´s Avond gingen we wat eten en naar de kroeg, maar de wietgeur kwam ons van verre al tegemoed (gelukkig voor deze ene keer dat ze hier allemaal denken dat we Duitsers zijn) Terug in ons hotel wilden we lekker slapen, maar het was ons niet gegund, want er hing een vleermuis in de balken boven ons bed. Voor de tweede keer die dag kwam ridder Arno in actie en heeft met veel waterflessen handdoeken en snoetenpoetsers te hebben gegooid de ´bat´ verjaagd. Onze Mexicaanse buren hadden de grootste schik. Maar we hebben heerlijk geslapen. De volgende dag hadden we een rustdag ingelast, wat betekende dat we voor het eerst in ons leven samen uit fietsen zijn geweest. Jaja, en dat met zo´n 36 graden, heerlijk die rijwind. Naar een prachtig strand Punta Uva. Na een tijdje in de zee te hebben gezwommen en gezonnebaad te hebben hoorden we opeens een heel eng geluid. Apen. Jaja er zat een groep apen in de boom vlakbij onze handdoek. Het was een beetje een verlaten strand dus weinig mensen, maar het was heel bijzonder. Foto´s lukte niet echt, maar je kon ze super goed zien. Daarna een lekkere duik in het zwembad van het hotel en weer op naar het dorp.
Vanmorgen zijn we naar de busterminal gelopen. De bus was een gewone lokale bus, die voor iedereen stopte die maar zwaaide, maar het was wel heel leuk met die locals. Zo gaan ze niet zoals bij ons alleen zitten, maar gaan ze het liefst voor aan en zonodig naast iemand zitten. Om de zoveel stops komt er een soort van conducteur langs, wat meer op een schooljongen lijkt en die gaat dan met z´n muziekoordoppen in de oren, de ticket van 3 dollar controleren. Na 1,5 uur kwamen we aan in Sixaola een grensplaats. Hier moesten we uit de bus en toen lopen, jaja, lopend de grens over. En ik kan je vertellen dat was heeel bijzonder! Een hele grote brug, zo´n echte oude over een rivier, net de spoorbrug over de IJssel. Hier lopen we over over steigerplanken met onze grote rugzakken op. Ik voelde me een klein beetje een vluchteling.
Daarna in shuttle bus in Panama dus op naar Bocas del Toro, ja het ging dus toch door, als het goed is is de binnenlandse vlucht omgeboekt!
Nu zitten we op Isla Colon. In een mooi plaatsje. Morgen krijgen we een super hotel, waar we zo vanuit de slaapkamer kunnen zwemmen in de zee en mooie rieten dakjes. Nu hebben we ook een mooi hotel, helaas geen zwembad.
Morgen gaan we dolfijnen kijken, snorkelen en naar een red frog (rode kikker) strand en naar een mooi strand.
Daarna nog 1 dikke dag hier. Dan naar Panamacity nu hopelijk echt boten kijken en dan home-sweet-home. Zaterdagmiddag landen we!

• 29 Augustus 2012 - 06:44

Fam.zantinge:

Wat lezen wij nu tussen de regels door, nooit meer zonder Arno opreis.?!
    Wordt het weer foto's plakken in de herfstvakantie ??
    Wederom de wijze raad doe het kalm aan zal wel niet voor jullie gelden, als je maar geniet.
    xxx jullie familie en een goede terug reis, home-sweet-home

• 29 Augustus 2012 - 08:34

Marja:

Super reis hé! Samen uit fietsen... het volgende verjaardagscadeau wordt een fietsendrager voor op de auto? :-) Of was het een eenmalige actie?

Geniet nog ff van je laatste dagen!

Groetjes!

• 29 Augustus 2012 - 08:34

Marja:

Geniet nog ff van je laatste dagen!

Groetjes!

• 29 Augustus 2012 - 19:39

Roelina:

Volgens mij mogen jullie volgende week nog wel een week vakantie .Maar jullie zien weer genoeg .Nog een prettige vakantie en een goede terugreis.gr.roelina en de mannen

• 30 Augustus 2012 - 09:11

Fam Otten:

Als je zoveel beleefd ,dan vliegt de vakantie voorbij.We wensen jullie een goede terugreis.
    De groeten uit Wapse