Mail! - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Annieke Zantinge - WaarBenJij.nu Mail! - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Annieke Zantinge - WaarBenJij.nu

Mail!

Door: Annieke

Blijf op de hoogte en volg Annieke

11 Juli 2007 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Hallo allemaal!

Een berichtje over mail. Mail is hier post, maar ik noem het steeds post met een engels accent want mail is voor mij email dus erg ingewikkeld.
Maar ik vind het erg leuk om zoveel reacties te krijgen! Leuk om te horen wat jullie allemaal uitspoken.
Ik ben erg benieuwd hoe de eerste donderdagmeppeldag verloopt, ik wil graag uitgebreid verslag hoor!
Anne en Edwin bedankt voor jullie kaartje! Ik kreeg 'm vandaag! Leuk gehad? Ziet er super gaaf uit daaro!
Lieve mama... dat is het verkeerde adres ik denk dat het een officieel iets is, maar ik zal Laura de director hier vragen.

MIJN OFFICIELE ADRES IS:
Annieke Zantinge
Camp St. Charles
15375 Stella Maris Drive
Newburg MD 20664
USA

(duurt ongeveer een week)

MY NAME IS ANNIEKE AND YOU KNOW WHAT I GOT?
WHAT DO YOU GOT?
I GOT A TEAM THAT IS HOTTER THAN HOT!
HOW HOT IS HOT?
BATMAN AND SUPERMAN (uhu uhu) CAN'T DO WHAT .... (next) CAN!

Jaja... dat zingen we hele dag. Mijn team is leuk maar nog redelijk tam!

Gister was een aparte dag, het ging stormen of nou ja... hard waaien. Dus iedereen naar de cabin. 5 bellen. Maar omdat het erg lang duurde ging iedereen naar de chapel (dat er van binnen meer uitziet als een huiskamer) waar we met alle kids een film gingen kijken. Ludian weet je wel, die film die wij Grease 3 noemden? Dat is High School Musical, en die is vorig jaar ongeveer uitgekomen en de counsellors hebben het er erg druk mee hier. Maar hij was erg leuk en eigenlijk wel een voordeel dat ik m al gezien had want was makkelijker in het engels en ik moest er steeds uit omdat er kids naar de wc moesten of iets anders te melden hadden.

Vanavond heb ik mijn day-off ben erg benieuwd hoe het gaat worden, ik breng jullie wel op de hoogte.

De zwemlessen zijn erg leuk, dat is ongeveer wat ik de hele dag doe. Of zo'n 3 uur per dag.
Het is hier anders dat thuis want de kids kennen eerst borstcrawl ofterwijl freestyle. Dus dan zijn ze eigenlijk al helemaal water vrij. We hebben 5 levels, de eerste dag worden ze allemaal getest want de kinderen hebben geloof ik geen diploma's ofzo (dat is geloof ik niet normaal hier) Dan krijgen ze een kleur van hun level en mogen ze in bepaalde bote wel en niet en wel of niet in het diepe.
Met zwemles hebben we dus kinderen van 6 tot 12. En nemen we allemaal een level voor onze rekening. Waarmee we dan borstcrawl oefenen, rugcrawl. Schoolslag vinden ze erg lastig want is compleet anders en ze zwemmen bijna hele tijd onder water. En we oefenen ook vlinderslag. Tegenwoordig doe ik vaak hogere levels want dan kun je meer varieren en ik doe zo ongeveer alle dingen die ik van Witvoet heb geleerd wat wij ook op de training doe. Ze vinden het allemaal erg leuk als het maar gevarieerd is. Een uur en 5 minuten is vaak wel lang, maar als het maar warm genoeg is is het wel vol te houden anders piepen de kinderen dat het koud is terwijl het hier nooit onder de 20 graden is dus niet zeuren. Ik doe ook veel watertrappen met ze en pompen (wat we vroeger altijd deden) en tunneltikkertje en van alles. Ik vind het altijd erg leuk om te doen. En elk uur weer andere kinderen. Ik ben wel blij dat ik al enige ervaring had want voor de anderen is het vaak erg lastig om nieuwe dingen te bedenken en ook omdat ze sowieso nog nooit iemand les gegeven hebben is het lastig. De taal is eigenlijk nooit echt een probleem omdat ik met zwemles thuis ook bijna altijd met handen en voeten praat omdat veel kinderen doppen in oren hebben. Dus meestal snappen ze me wel en anders helpen ze me! Het zwembad is ongeveer net zo groot als we vroeger in Ruinerwold hadden, iets kleiner omdat ze hier geen meters hebben. Het is denk ik 20 m en dan de andere kant op zo'n 10 m in een L vorm dus. We kunnen doen met de kinderen wat ons goed lijkt en ik kreeg laatst feed-back van de campdirector (we moesten allemaal een briefje inleveren) dat ze het leuk vond om me het voor te zien doen en dat we het goed deden. Het is zeg maar doen wat je goed lijkt niemand die het echt controleert maar ze weten heel goed als het niet goed gaat, dus das wel een prettig gevoel.
oei.. alweer een lange lijst ik wou het kort houden want ik moet echt douchen stinkie! Het is ongelooflijk heet. Vorige dagen was het heel drukkend en vandaag weer, het regende net even. Dus beetje een Nederlands klimaat zeg maar qua hitte dan.

Jullie succes met alles!

• 11 Juli 2007 - 19:28

Marja:

Ik hoor het al.. helemaal ervaren zwemjuf! Je gaat ze nog missen straks.. die American Kids! Dat liedje ben ik wel benieuwd naar.. die moeten we maar eens live horen!!

De eerste Donderdag Meppeldag? Is dat nu al? Oh jeetje.. dat wist ik geeneens.. goed dat ik dat hoor vanuit Amerika :-)

Have fun op je Day-Off...

Groetjes Marja

• 11 Juli 2007 - 19:28

Marja:

Heeee.. ik was de eerste! :D

• 11 Juli 2007 - 19:54

Helaas, Heb Ik ....:

Ik heb dat adres van de site van het camp, maar ja je moet maar even informeren bij de staf!!! Feddriks kaart is vandaag gekomen. leuk hoor, met zorg uitgezocht?? Misschien kan ik Marja zo bereiken, de kaartenverkoop voor NORMAAL in Staphorst is begonnen, weet jij hoe veel ik er moet halen??
    Maar weer de groeten en succes. xxxmama

• 12 Juli 2007 - 12:35

Jacoby:

Dag kind
    Zo te zien gaat het goed bij jou Hier is alles ook goed. De kinderen hebben hun eerst week vakantie en we h ebben ook vast weer net als jij maar dan andersom.
    Gisteren een serenade gehad van Willem Nijmeijer 40 jaar aan de zaak, maar ik ben niet geweest wat een domme keus was. Nu heb ik de hele dag bij m'n moeder plinten geverfd want die heeft eidelijk haar appartement. Ik kan bijna niet lopen van de spier pijn. DMD is vandaag engelse dag, maar ik ga niet misschien vanavond even naar het grachten concert. Ps voor iedereen. De post doet er 7 dgn over dus het wordt nu tijd om een kaart voor Annieke op te zoeken want ze wordt de 20e 22!!!!!en je wilt vast wel wat kaarten
    groeten Jacoby

• 13 Juli 2007 - 05:38

Corine:

Handig, die zwemervaring! Dan zijn ze vast dik tevreden over je! DmD is vast rustig geweest, haha! Wij zijn ook niet geweest. Volgende week misschien. Robert moet vandaag laatste dag werken en dan bouwvak! Ik moet nog 1 weekje...
    Groetjes!

• 13 Juli 2007 - 11:43

10:

Heey kampganger! Ben net zelf weer van evangelisatiekamp en het was LEUK!!! De spooktocht is erg goed uit de verf gekomen en ik denk dat er nog wel jaren over gesproken zal worden, dus thanks voor je ideeen, ze hebben me in ieder geval goed op weg geholpen!!! Ik heb nog een spookverhaal voor je in de aanbieding die het erg goed doet!
    Trouwens, je hebt je site heel leuk versierd en hij is nu veel leesbaarder:D
    Nou maar ik ga me nu weer opmaken voor een weekje MALLORCA!!!!!!!!! Moet gauw nog even boodschappen doen en mijn koffer inpakken, want zondag gaan we alweer vliegen!!! Nou have Fun en ik lees wel weer wat je verder gaat beleven!!! Succes! xxx

• 13 Juli 2007 - 11:59

Geralde:

Alweer een druk weekje kamp achter de rug. Ging echt snel voorbij. We hadden 73 leuke kinderen.
    Leuk om jouw verhalen te lezen. Het is wel veel als je een week niet hebt kunnen kijken. Maar ben weer bij.
    Ga weer want Kolja wil erachter (hij is weer bij ons sinds woensdag).
    Groeten

• 13 Juli 2007 - 15:43

Alie:

Hoi Annieke,
    Had al de hele week een kaart voor jou op de tafel liggen om te posten, maar moest eerst schrijven, eindelijk gedaan vanmorgen en ook gepost, open ik de mail zie ik dat het adres verkeerd is, nou heb de envelop nog kunnen onderscheppen op het postkantoor en ze hebben het adres verandert dus hopelijk heb je hem binnen een week en anders zwerft die dus ergens in de USA.
    groetjes van ons Alie, Geert en kids

• 13 Juli 2007 - 22:28

Annieke:

Hey allemaal!Dus kamp was gaaf? Mooi zo! 10e ik wil heel graag je spookverhaal, kun je m sturen naar hotmail??
    Ik ga nu op camp-out, weer een nacht survivallen zal afzien worden want mijn buik is vreselijk verbrand. Ik breng gauw verslag uit!

• 16 Juli 2007 - 16:51

Roel:

Ha die Annieke,

Gaaf man helemaal in de USA. Je zit er al een tijdje maar goed. Leuk dat je, je ervaring qua zwemmen daar kunt gebruiken. Zelf ga ik over 3 weken naar moldavie ook een hele ervaring. In ieder geval veel plezier daar nog.

Vr, groeten

Roel Fled